JUDr. Stanislav Polčák

  • STAN
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.06.2017 19:50:00

Evropský parlament má řešit evropská, ne národní témata

Evropský parlament má řešit evropská, ne národní témata

Na půdě Evropského parlamentu se dnes projednával bod pod názvem „Riziko politického zneužití médií v České republice“. Přestože v rámci rozpravy vystoupila celá řada českých europoslanců, Stanislav Polčák mezi nimi chyběl – a to zcela záměrně.

„Odmítl jsem možnost vystoupit v pondělí na Výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci, na kterém se tato problematika diskutovala, a nevystoupím ani dnes. Jsem totiž přesvědčen, že takové téma na půdu Evropského parlamentu nepatří. Českou republiku tyto debaty poškozují, nechci se proto do nich zapojovat,“ vysvětluje europoslanec Stanislav Polčák (STAN).

„Tím nechci snižovat závažnost situace v České republice. Střet zájmů v případě bývalého ministra Babiše byl skutečně kolosální. Jsem ale přesvědčený, že jde o problém, který zvládneme řešit na národní úrovni bez podobných debat v evropských institucích. Ty jen oslabují naši pozici v Evropské unii, “ dodává Polčák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama