JUDr. Vít Bárta

  • VV
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2014 14:18:43

Červíček odchází, ale nepochopil. Nezávislá policie není jen pojem

Červíček odchází, ale nepochopil. Nezávislá policie není jen pojem

Ve středu se odehrálo očekávané jednání mezi Martinem Červíčkem a ministrem vnitra Milanem Chovancem a vzešlo z něj několik závěrů.

V prvé řadě je podle mého názoru škoda, že Petr Lessy odchází na Slovensko, protože má za sebou obrovský kus práce a jeho zásluhou se policie konečně nadechla a začala vyšetřovat politické kauzy. Sympatické také je, že Červíček respektuje, že si ministr vnitra má vybrat „svého“ nového policejního prezidenta. Červíček, ale na tiskovce zároveň přiznal, že nechápe, co je to nezávislost policie, čímž nepřímo potvrdil, že byl Kubiceho „rychlokvašenou“ loutkou z povzdálí řízen Kalouskovo-Nečasovou vládou.

Nezbývá nám, než čekat, jakého nezávislého policejního prezidenta policie nakonec dostane. Každopádně je sympatické, že bude vybírán komisí, tedy transparentním systémem, který zavedl jako první Radek John. Méně veselé je však to, že stále platí, že kdo se postaví otevřeně politikům, musí odejít, podobně jako Petr Lessy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama