JUDr. Vít Bárta

  • VV
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2011 19:29:00

Nad progresivním zdaněním je třeba se zamyslet

Nad progresivním zdaněním je třeba se zamyslet

Velmi vítám postoj Petra Gazdíka, který připustil progresivní zdanění. Problém však je shodnout se v tom, co je již natolik závažná realita, abychom progresivní zdanění zavedli.

Kalousek prorokuje ekonomický propad až 5%, já myslím, že nás čeká stagnace nebo mírný růst těsně nad nulou. Souhlasím s panem prezidentem, že nás čekají dlouhá léta, tzv. ztracené dekády. A na tuto situaci je třeba reagovat prorůstovými opatřeními a to nikoli ve spotřebě ( ne na důchody ), ale investicemi do infrastruktury a vědy. Abychom však na toto měli, pokud chceme od roku 2016 vyrovnané rozpočty, musíme např. progresivním zdaněním zvednout příjmy státu.

Vít Bárta, předseda Poslaneckého klubu Věcí veřejných

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama