JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.11.2020 5:25:49

NEDIVTE SE, ŽE SE PTÁM...

 NEDIVTE SE, ŽE SE PTÁM...

Česká republika obdržela z krizových zdravotnických zásob EU větší množství plicních ventilátorů s tím, že hradí deset procent z celkové ceny.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zdravotnické zařízení, které svým charakterem podléhá notifikaci ze strany Státního ústavu pro kontrolu léčiv, je namístě otázka, zda zmíněné ventilátory onou notifikací disponují. Jinak řečeno, zda jejich parametry garantují maximální účinnost a spolehlivosti při záchraně lidských životů. To není nic divného, vždyť si všichni pamatujeme obstrukce, které provázejí obdobná zařízení vyvinutá a vyrobená na našich vysokých školách. Mnozí občané se přirozeně zajímají i o tyto zásadní informace. Důvod je prostý - negativní zkušenosti s mnoha druhy zboží, dovážených do České republiky ze zemí EU v podstatě jako něco, co by se ve starých zemích EU 15 už neprodalo. Rozhodně není mým úmyslem snižovat význam poskytnuté pomoci, děkuji za ni, ale ptát se musím, a ptát se musíme všichni. Je to nejen naše výsostné právo, ale především povinnost. Obavy z toho, že by se mohlo jednat o marketingový tah u nás nepříliš oblíbené byrokratické EU, nejsou neopodstatněné. Vojenské lékaře z USA většina poslanců a senátorů schválila, lékaře např. ze Švýcarska, Izraele, Kuby či ČLR a RF, které navrhovala KSČM, už nikoli. Přitom kvalita zdravotnického systému Spojených států a dalších jmenovaných států je nesrovnatelná, např. ten kubánský na rozdíl od toho amerického patří mezi nejlepší na světě. Jenomže shora jmenované státy nejsou členy NATO a EU, čili z tohoto, žel, rozhodujícího ideologického pohledu není přítomnost takových lékařů u nás asi žádoucí. Proto se nedivte, že se ptám...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama