JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2020 8:10:53

Neschopná Ursula a celá EU

Neschopná Ursula a celá EU

V minulosti jsem bývalou Evropskou komisi několikrát nazval nekompetentní a chování pana J. C. Junckera jsem ani komentovat nemusel, směšných scének bylo nespočet.

Dnes bez politické korektnosti musím konstatovat, že šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová rozhodně nevládne Evropě. Chtěla by, ale neumí to. Její tým dokázal během pár měsíců zlikvidovat důvěru většiny občanů v národních státech v celou Unii. Není se čemu divit. Navíc se prý na nás a některé další země bruselští „opět“ hněvají. Neuvěřitelné!  Důvodem je přitom jen jejich vlastní neschopnost. Ještě nedávno nás Ursula kritizovala za uzavření hranic. A co nám a dalším státům zbývalo, když se nákaza rychle šířila od těch, kteří nebyli schopni reagovat. Tentokrát se jí nelíbí rozvolňování opatření kvůli koronaviru a naše snaha vrátit se do normálního stavu podle vlastního plánu.

Po absolutním nezvládnutém začátku krize se Brusel rozhodl "pasovat" alespoň do role hlavního koordinátora v období po koronavirové krizi. A my jsme jim „překazili plány“. Jak? Nečekali jsme na ně, až něco vymyslí, a začali jsme sami bojovat se současnou pandemií. Ono to totiž ani jinak nešlo. Šéfka komise chtěla představit jednotnou strategii Evropské unie, kterou nemá, a zlepšit si tak PR.  Což se jí ale nedaří a ani nepodaří. S takovým plánem by musela totiž přijít podstatně dřív. Nemohla, když nic nemá. Současně selhal i plán na záchranu evropských ekonomik po koronavirové krizi. Ministři financí zemí Evropské unie se na ničem nedohodli. Oživení evropské ekonomiky po skončení pandemie je tak v nedohlednu. Vlastní plán oživení české ekonomiky jako KSČM už připravujeme.

EU vyslala již poněkolikáté jasný signál o své neschopnosti. A tak opět to stejné, musíme se postarat o sebe sami… Nakonec proč ne, víme, co chceme a umíme spolupracovat i bez prostředníků v Bruselu.

JUDr. Vojtěch Filip, 1. místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a předseda ÚV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama