JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2013 17:18:18

Nikoli boj proti korupci, jen ukázka pokrytectví

Nikoli boj proti korupci, jen ukázka pokrytectví

Karolína Peake se v nedělním pořadu Otázky Václava Moravce opět mnohomluvně, líbivými slovy, snažila před veřejností vytvářet dojem, jak ona jako jediná hrdinně bojuje proti korupčnímu prostředí. Realita je ale zcela jiná.

1024x768 Přehršle dílčích návrhů, které jsou vydávány za nepostradatelné pro řešení problému, jen zamlžují skutečnou podstatu věci. Ne nadarmo se říká, že když nekompetentní člověk dostane funkci, tak místo řešení vymyslí papír nebo další nadbytečný úřad. Žel, návrhy místopředsedkyně vlády se ubírají právě touto cestou, místo aby se poučila např. zkušenostmi z fungujících kontrolních mechanismů v zahraničí, např. v Dánsku.

Dál jsme svědky toho, že za více než dva roky, ať už z pozice členky VV, nebo představitelky nové strany LIDEM, která nemá legitimní mandát z voleb, dokázala K. Peake prosadit pouze to, aby se neprojednávaly návrhy opozice. Prostě opravdu „demokratický“ postup. Nedokázala ani předložit návrh na zrušení tzv. anonymních akcií. Naopak, sama spolu s ostatními stranami vládní koalice původní omezení pro firmy s anonymními akcionáři zrušila a dál bránila tomu, aby mohly být v Poslanecké sněmovně projednány již podané a pro otázku boje proti korupci skutečně důležité opoziční návrhy, včetně návrhu KSČM na zákon o majetkových přiznáních. Takové jednání nejen ukazuje velmi chabou úroveň respektování demokratických postupů vládní koalicí, stranu LIDEM nevyjímaje, ale je především zcela pokrytecké.     

Vojtěch Filip, poslanec PČR a předseda ÚV KSČM

Normal 0 21 false false false
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama