JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2015 11:15:00

O neschopnosti a neochotě nést odpovědnost

O neschopnosti a neochotě nést odpovědnost

Roky se táhnoucí kauza kolem společnosti ProMoPro, která, žel, v roce 2009 zajišťovala během českého předsednictví EU dodávky audiovizuální techniky na konference v Praze a regionech, vyjde českou vládu na neuvěřitelných 848 milionů korun.

Ty úřad zaplatí z vládní rozpočtové rezervy a část z uspořených prostředků z minulých let ( let, kdy už tam opravdu někteří korupčníci nebyli). I když je v celé kauze obžalováno několik lidí, jedna důležitá osoba mezi nimi chybí, a to Alexandr Vondra (ODS), který byl v té době místopředsedou Topolánkovy vlády pro evropské záležitosti a jehož vládní sekce o zakázce rozhodla. Podle finančního úřadu porušil tehdy Úřad vlády rozpočtovou kázeň. Zakázka totiž neprošla výběrovým řízením. A co více, podle policie si společnost ProMoPro mohla za poskytování služeb neomezeně diktovat ceny. Také si velkou část prostředků odeslala na účty lesnické společnosti do Rakouska, na co, se asi nedozvíme. Že by rezonanční dřevo? Žel, i přes tato neuvěřitelná odhalení celé podvodné kauzy, ze kterých musí každému přecházet zrak, vychází Alexandr Vondra bez jakéhokoliv trestu, bez obvinění…  Z vysoké politiky nakonec musela sesadit Vondru až sama veřejnost, když zcela propadl v senátních volbách. Ano, odešel, ale odvahu nést odpovědnost za tuto kauzu, jež je urážkou nás všech, kteří platíme daně, však zřejmě nehodlá.

JUDr Vojtěch Filip
místopředseda Poslanecké sněmovny PČR a předseda ÚV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama