JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2013 20:05:31

Výroky K. Schwarzenberga jsou signálem sudetským Němcům

Výroky K. Schwarzenberga jsou signálem sudetským Němcům

Šokující výrok Karla Schwarzenberga, že Benešovy dekrety neplatí, stejně jako jeho výrok na adresu tehdejšího vedení českého státu včetně prezidenta E. Beneše, byl naprosto jasným vstřícným signálem vůči sudetským Němcům...

Šokující výrok Karla Schwarzenberga, že Benešovy dekrety neplatí, stejně jako jeho výrok na adresu tehdejšího vedení českého státu včetně prezidenta E. Beneše, byl naprosto jasným vstřícným signálem vůči sudetským Němcům, že jejich v řadě případů stále nastolované nároky by mohly být v budoucnu uplatněny. Dosah a význam tohoto výroku potvrzuje i reakce představitelů samotných sudetských Němců i některých německých a rakouských médií.

Takové chování, které jednoznačně ohrožuje nejen majetkové zájmy českých občanů a které se snaží zastřít, že poválečný odsun byl legitimní důsledek zvěrstev nacistů, jak rozhodla Postupimská konference vítězných velmocí, je podle KSČM u člověka, který by chtěl vykonávat funkci prezidenta České republiky, zcela nepřípustný a odpuzující. Trapné snahy K. Schwarzenberga o částečné zmírnění tohoto výroku, doprovázené útoky na protikandidáta či další politiky, kteří to odsoudili, na tom nic nezmění. Jen potvrdil své původní výroky z roku 2007. Každý z nás si tak může udělat obrázek o tom, čí zájmy tento kandidát na funkci hlavy státu hájí.
Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama