JUDr. Zuzka Bebarová-Rujbrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2013 13:08:59

Amnestie způsobuje martyrium mnoha sociálně slabým rodinám

Amnestie způsobuje martyrium mnoha sociálně slabým rodinám

Vyjádření Zuzky Bebarové-Rujbrové, poslankyně PČR, k problémům s výživným pro děti způsobeným novoroční amnestií prezidenta Václava Klause.

Amnestie nikdy nemá bezprostřední dopad pouze na propuštěné odsouzené, ale vždy i na další občany. Ať již ty, které propuštění vězni okradou nebo zavraždí - víme, že v krátké době se hodně odsouzených do výkonu trestu vrací - ale například i právě na děti odsouzených. Ti slušnější si po propuštění shánějí práci, ale obvykle uvíznou v seznamu nezaměstnaných a platit nemohou, ti další se snaží před svým závazkem utéct a neplatí, i když by mohli. A matky dětí, které i tak žijí často v obtížné sociální situaci, čeká martyrium nového vymáhání a exekucí.

Pokud stát nepřevezme dočasně povinnost hradit výživné za tyto neplatiče, aby následně sám po nich výživné vymáhal, není rychlá cesta, jak oprávněným osobám k výživnému pomoci. Připomínám, že v minulosti KSČM a ČSSD marně usilovaly o přijetí zákona o náhradním výživném, který by tuto problematiku řešil.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama