Jan Aksamit

  • VV
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2011 17:33:27

Jací duchové vládnou na Teplické radnici ?

Jací duchové vládnou na Teplické radnici ?

Samospráva obcí má pro občany zajišťovat ten nejlepší servis - je tomu opravdu tak ?

Jací duchové vládnou na Teplické radnici ?

Jsou to za 1.  duch nezájem, za 2. duch lhostejnost,  za 3. duch Narcismus

Můj cíl, není v tomto komentáři někoho osočovat, nebo urážet. Je to jen výsledek mého delšího pozorování a věci nazývám, tak, jak se mi jeví, a také to tak popisuji. Když se podíváte na webovou stránku teplické radnice, tak se tam nedozvíte kolikrát zasedalo zastupitelstvo v roce, co projednávalo, nebo zprávu ze zasedání rady města, co projednalo, tedy občané se nedozví nic. Všude ve městech okolo mají na webu ikonku Samospráva, na kterou kliknete a dozvíte se všechno zásadní – proč ne v Teplicích ?

Nedávno, tedy přesně 24. června 2011 jsem se šel podívat na zasedání zastupitelstva a chtěl jsem se dozvědět, jak funguje v Teplicích samospráva, no řeknu vám, to jsem teda koukal.  Chtěl jsem se přesvědčit, jestli  opravdu zastupuje občany, nebo je to jen spolek lidí, kteří se nechali zvolit ve volbách a jednou za 3 měsíce(pravidelné zasedání) na zasedání zastupitelstva si vyslechnou povídání primátora, a potom jako ovečky mu všechno schválí. To jsem teda koukal, zástupci občanů, kdepak, to tedy jen s velkým otazníkem ?

Zastupitelé se měli zabývat teplickým hazardem, písemnou zprávu k projednání jim rozeslala společnost Pro Polis o.p.s. Ve zprávě se upozorňuje, že polovina heren v Teplicích, je provozována v rozporu se zákonem a zastupitelstvo bylo vyzváno, aby se zasadilo o vydání obecně závazné vyhlášky k regulaci hazardu. Když chtěl primátor ukončit zasedání, tak se přihlásil zástupce společnosti ProPolis a zmínil se o zprávě, kterou rozeslali zastupitelům. Primátor města na otázku, co s tím budete dělat, odpověděl. „nebudeme dělat nic, teď nebudeme dělat nic“ no a je prosinec a opravdu nedělají nic.

Protože mne to docela naštvalo, ta lhostejnost k tomuto problému, řekl jsem si, že to vyzkouším Peticí za regulaci hazardu a předám ji na radnici. Petici mi během dvou dnů podepsalo 70 občanů a předal jsem ji 10. listopadu na radnici. Kdybych býval to nechal podepisovat delší dobu a rozjel to ve velkém, tak by Petici podepsala určitě polovina občanů Teplic( 26 tis.občanů). No, to jsem, ale nechtěl, byl jsem na to sám jako občan, nikdo mi nepomáhal. Možná příště. Dostal jsem od primátora písemnou odpověď – usnesení rady města, žádnou vyhlášku vydávat nebudeme, teď ne ! Přátelé, no řekněte na co by se dodržoval zákon, k čemu, trestní odpovědnost politik přeci nemá, a zastupitelstvo ? to je v klidu, zřejmě se to ani nedozví, budou vánoce.

K tomuto komentáři přikládám Petici, kterou jsem poslal na radnici a odpověď primátora – můžete to posoudit.

Jsem naštvaný, že žijeme v nefunkčním státě.  Při práci s Peticí jsem zaznamenal zajímavý poznatek, a to strach. Někteří mí kolegové nechtěli být v petičním výboru, říkali, že mají obavy – co k tomu říci vážení. Samospráva, ve které by občané měli mít zastání, se chová lhostejně. Když se dívám po jiných městech, tak tam už obecně závazné vyhlášky mají a jde to, dokonce někde zakázaly hazard ve městě úplně, nechápu proč to nejde v Teplicích. Žije tady spousta šikovných, podnikavých a slušných lidí, kteří si přejí  mít kolem sebe pořádek.

Hezký den a dobrou mysl

Jan Aksamit

předseda klubu VV Teplice

PETICE

za regulaci hracích automatů v Teplicích

dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod
a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

My, níže podepsaní občané města Teplice, prostřednictvím této petice žádáme, aby se ve městě Teplice zrušilo povolení problematických herních automatů,  umístěné v rozporu se zákonem č.202/1990 Sb. Nám občanům na hernách vadí, že mají v dané lokalitě vliv na kriminalitu a veřejný pořádek. Domníváme se, že herny by se měly zrušit v centru města a v blízkosti škol. Apelujeme na samosprávu města Teplice, aby přijalo usnesení ve kterém schválí obecně závaznou vyhlášku k regulaci problematických herních automatů v Teplicích. Dle platného loterijního zákona v souvislosti regulací hazardu mají na to dostatek pravomocí.

Žádáme primátora Jaroslava Kuberu, aby se zasadil o vydání obecně závazné vyhlášky k regulaci hazardu v Teplicích do konce tohoto roku.

Děkujeme.

Teplice, 18. října 2011

Za petiční výbor:

Jan Aksamit,  U garáží 2738,  415 01 Teplice

Petr Sekera, 5 Května 248, 41510 Teplice

Bc.Petra Palečková, Na Pěnkavce 186, Proboštov Teplice

Iveta Kopřivová, Františka Hrubína 1394, 41501 Teplice

Martin Mojžíš, Máchova 1411, 41501 Teplice

Zastupovat petiční výbor při jednání se státními orgány je oprávněn:

kterýkoliv člen petičního výboru (klauzule vyžadovaná §5, písm. 1 zák. č. 85/1990 Sb.)

Jan Aksamit, U garáží 2738,  415 01 Teplice

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama