Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2019 13:49:00

Neříkejte nám, kdo nás volí

Neříkejte nám, kdo nás volí

Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny 13. března 2019, kterým se mění zákon o obcích.

Děkuji, pane předsedající. Já musím po vystoupení kolegy, mého předřečníka, opravdu mírnit, protože už jednou jsem předvolán před mandátový a imunitní výbor za hrubost a aroganci, tak si musím dávat pozor, abych náhodou po druhé nebyl usvědčen.

Ale na druhou stranu, nezlobte se, já jsem tady ve druhém čtení říkal a vypravoval jsem ten příběh, který se týká mě a vždycky je nejlepší to vypravovat podle toho, co zažijete vy.

Tak ještě jednou, já jsem nikdy netajil za ty tři mandáty, že kandiduji a mám dva platy. Všem jsem to vždycky říkal. Vždycky všem. Teď mluvím o komunálních volbách. V prvních komunálních volbách - výhra, stal jsem se starostou. Za dva roky na to s jedním platem - parlamentní volby, přeskočil jsem z pátého místa na první, stal jsem se poslancem. Následně za tři roky v komunálních volbách s platem poslance a s platem starosty jsem byl lídrem na starostu, dostal jsem 43 %. Za další tři roky, s platem poslance a starosty jsem byl lídrem Poslanecké sněmovny a stal jsem se poslancem. Následně, teď v komunálních volbách s platem poslance a starosty jsem znovu kandidoval a dostal jsem 33 %. O preferenčních hlasech nemluvím, ty byly kolem 70 - 80 %. Ty se nepočítají, protože v každém městě to je jinak a je to nesrovnatelné.

Ještě jednou opakuji, prostě zkrátka a dobře, jak vy říkáte - já nebudu reagovat na vystoupení pana kolegy z Pirátů, to mi vůbec nestojí za to, aby mě tu někdo kádroval, ale jenom chci říci jednu věc: Neříkejte nám, kdo nás volí. Já ani nechci vědět, kdo volí vás a je mi to úplně jedno, ale jenom chci říci, že -

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane poslanče, skončil vám čas k faktické poznámce.

Birke: Vlastně to je lepší. (Smích v sále.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama