Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.07.2020 17:13:53 - Matyass

dostupné bydlení-pokračování

Dobrý den, takže podle vás není problém v pozemcích. Přijde vám, že jich je nadbytek? Podle mě ve větších městech není moc kde stavět a menší města-hlavně ta v okolí velkých také praskají ve švech a o novou výstavbu moc nestojí. A jak váš návrh řeší soukromé bydlení? Tedy to, když si chci barák postavit sám, na pozemku, který si koupím. A ještě jsem měl na vás otázku, kde vzít na bydlení peníze? I když se cena zlevní, stejně bude pro většinu nedostupné, protože za poslední roky cena bydlení raketově vzrostla, ale platy rostou pomalu a banky nechtějí moc půjčovat. Hlavně teď, když je krize.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.07.2020 17:37:30 - Jan Birke
Dobrý den, řada obcí vlastní pozemky, které by bylo možné pro výstavbu využít, ale nemohou si dovolit velké developerské projekty. A právě v tomto by měl návrh pomoci. Pozemek by byl vložen do veřejně prospěšné společnosti, která si bude moci vzít hypotéku na celou výstavbu. A naopak zájemci o bydlení by si nemuseli brát hypotéku, což je odpovědí na Váš dotaz, jak vyřešit otázku financí. Cena za bydlení by se rozpočetla.