Jan Blažek

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2014 21:39:16

Budeme volit odpůrce obchvatu Firbase, anebo kverulanta Kacetla?

Budeme volit odpůrce obchvatu Firbase, anebo kverulanta Kacetla?

Komunální a senátní volby jsou již za pár dní a místní voliče čeká poměrně široký výběr kandidátů. Dva z nich se mi jeví trochu podezřele. A o kom je tu řeč?

Je to velmi jednoduché. Zdejší hnutí Ano bude líp nám nabízí kandidáta do Senátu ČR Jiřího Firbase, kterého mnozí neznalí vnímají jako nezaujatého a zdejšími poměry nedotčeného kandidáta, který zde nemá nijaké vazby, a tudíž by měl být vhodným reprezentantem okresu Znojmo. A v tom je největší potíž. Pan Jiří Firbas je se Znojmem svázán víc, než mnozí tuší. Trochu nadneseně se dá říct, že pan Firbas je mozkem sdružení Obchvat, které velmi úspěšně již dlouhou dobu blokuje dostavbu znojemského obchvatu, a díky znalostem a umu pana Firbase se toto kontraproduktivní dílo velmi daří. Bohužel, v neprospěch obyvatel Znojma. A toto má být náš zástupce v Senátu, který dlouhodobě městu přitěžuje?

Rozhodně však pro „zajímavé“ osoby nemusíme chodit k přespolním. I v řadách stávajících zastupitelů máme na výběr. Například známý opoziční kverulant Jiří Kacetl - kritizující všechno a všechny (naposled umístění portrétu prezidenta Miloše Zemana na školách) - se opět uchází o zastupitelské křeslo a prý snad dokonce pomýšlí na post nejvyšší, tedy na křeslo starosty města Znojma!

Smutné je, že tento komunální politik se bez uzardění sníží k nestandardní zákulisní argumentaci jen kvůli tomu, aby si nahrál pár předvolebních bodů. O tom svědčí fakt, že nedávno rozeslal všem zastupitelům dopis, ve kterém je vybízí, aby hlasovali ve věci pozemkových změn v městském katastru podle toho, jak si to on představuje, což považuji přece jen za poněkud amatérské. Od čeho tu máme veřejné jednání zastupitelstva? Kacetlův dopis na mě působí zákulisním, až skoro intrikářským dojmem. Názory zastupitelovy mají přece být transparentně veřejné, anebo se mýlím?

Je potřeba říct, že znojemský volič musí být velmi obezřetný, aby měl tu správnou volbu u volebních uren.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama