Jan Blažek

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2013 12:34:21

Budete se divit, proč se asi zvýší poplatky za popelnice….

Budete se divit, proč se asi zvýší poplatky za popelnice….

Jakým směrem se bude ubírat cena za svoz komunálních odpadů v Brně? Hrozí, že si občané na těchto poplatcích zase o něco připlatí? Jihomoravské Věci veřejné se obávají, že tato hrozba se může stát nepříjemnou realitou.

  800x600

„Odhadujeme, že bude sílit tlak na zvyšování ceny za svoz odpadů. Důvod pro naplnění černého scénáře ale nehledejme v tom, že by kvůli současné nízké ceně bylo toto podnikání nerentabilní. Ten hlavní důvod spočívá v celorepublikové tendenci protěžovat zájmové skupiny, které cítí možnost realizovat vlastní zisky i za cenu toho, že pro státní kasu je to nevýhodné a znamená to pro ni zbytečné výdaje,“ upozorňuje Jan Blažek předseda Krajské rady VV v Jihomoravském kraji.

Podle jeho slov Věci veřejné na tento neblahý trend upozornily už dříve v souvislosti s kritikou studie mladých Občanských demokratů. „Ti za peníze z Ministerstva životního prostředí vytvořili zprávu, která pouze vyzdvihovala pozitiva spaloven a důsledně popírala kladné stránky klasického třídění a ukládání komunálních odpadů. Začíná se nám tu rýsovat prazvláštní situace, kterou budeme nadále sledovat a o případných nekalostech vás budeme informovat spolu s našimi protinávrhy,“ dodává Blažek.

V pesimistických očekáváních, že stoupne cena tzv. poplatku za popelnice, se regionální VV opírají o informace ze zdrojů blízkých vedení společnosti SAKO Brno. Ta provozuje Brněnskou spalovnu a zajišťuje svoz komunálního odpadu.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama