Jan Blažek

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2013 15:14:11

Komunisté už zase oblbují národ

Komunisté už zase oblbují národ

Káva, kterou jsem pil u sněmovního vystoupení komunistického poslance Grebeníčka, mi nesnesitelně zhořkla...

Sněmovní diskuzi na téma významného dne ve spojitosti s upálením Jana Palacha totiž pan Grebeníček proměnil na výsměch těm svobodomyslným občanům, kteří dokážou nepodlehnout demagogickým politickým proklamacím, ať už v kterékoli době.

Oběť Jana Palacha, která podle mne skutečně vyjadřovala  mladistvý vzdor a zklamání nad tehdejším režimem, zaslouží uznání i pokoru většiny těch obyvatel, kteří se situaci přizpůsobili. Bohužel se ukazuje, že desítky let působící propaganda KSČ v našich myslích napáchala nevratné škody.

Důkazem toho je, že jednak tolerujeme vrchol neúcty, kterou projevil pan Grebeníček, a jednak čím dál víc souzníme s tvrzeními, že za komunistů se nic špatného nedělo. Jak jinak chápat mínění, že nesmyslný čin mladého studenta byl beztak výsledkem manipulace kohosi v pozadí a pokud by platil zákon o významném dni republiky jako vděk Palachovi za jeho statečnost,  nabádal by ostatní lidi k podobným skutkům?  Tak daleko jsme se dnes dostali s našimi názory po třiadvaceti letech od pádu komunismu v naší zemi!

Obávám se, že vzhledem ke stoupajícímu sebevědomí KSČM se opět může stát, že vlastní vinou se z nás stanou vazalové cizích přání a zájmů. Chápu, že v dnešní nelehké ekonomické situaci se může lidem stýskat po starých pořádcích, kdy jsme si prý byli všichni rovni. Udivuje mě ale, jak si široká veřejnost stále nedokáže přiznat, že hlavním důvodem pádu komunismu byla ekonomika. Starý systém byl prostě neschopný přežít díky vlastní ekonomické slabosti.  

Jan Blažek, předseda Krajské rady Věcí veřejných v Jihomoravském kraji

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama