Jan Blažek

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2013 11:52:27

Muchova epopej by neměla být obětí pragocentrismu

Muchova epopej by neměla být obětí pragocentrismu

Zámek v Moravském Krumlově připravuje na letošní sezónu pro turisty zajímavý program. Přesto boj o navrácení slavné Muchovy Slovanské epopeje z Prahy právě sem stále trvá. Podporují to i jihomoravské VV.

  800x600

Zámek v Moravském Krumlově připravuje na letošní sezónu pro turisty zajímavý program. Přesto boj o navrácení slavné Muchovy Slovanské epopeje z Prahy právě sem stále trvá. Podporují to i jihomoravské VV. „Ke cti moravskokrumlovské radnice je třeba říct, že se k této problematice postavila čelem,“ říká Jan Blažek, šéf jihomoravských Véček.

V dnešních dnech na zámku probíhá čilý stavební ruch, který ho má připravit na další sezonu. Finišují i jednání o tom, jaký kulturní program návštěvníkům letos nabídne.  „Předpokládám, že se vrátíme opět k modelu výstavy moderního umění, která by měla korespondovat s prostory zámku," říká Marek Pokorný, jenž se na přípravě krumlovských výstav podílí.

Podle jeho slov letošní program oživí i doprovodné akce. „Sezonu zahájíme koncertem hudebního festivalu Concentus Moraviae. Počítáme také s vystoupením operní pěvkyně Magdaleny Kožené. V prostorách bude i doplňková výstava fotografa Jiřího Slámy," vyjmenovává Pokorný.

Na co ale krumlovští rozhodně nehodlají rezignovat, je Muchova Slovanská epopej, která v současnosti láká turisty v Praze. „Upřímně řečeno, musí mít všechny krásy naší vlasti ve své „moci“ jen Praha? I jiná místa našich krajů nabízí krásné kulturní zážitky a za Věci veřejné mohu potvrdit, že i nadále budeme vyvíjet maximální úsilí, aby se epopej vrátila opět na krumlovský zámek,“ říká k tomu Jan Blažek, předseda krajské rady VV v Jihomoravském kraji

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama