Jan Blažek

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2013 10:43:11

Nečasův skleníkový svět

Nečasův skleníkový svět

Žije premiér Nečas zcela mimo realitu? Tuto otázku ve mně vzbudil nedělní diskuzní pořad na TV Barrandov s ministerským předsedou jako hostem.

  800x600

Žije premiér Nečas zcela mimo realitu? Tuto otázku ve mně vzbudil nedělní diskuzní pořad na TV Barrandov s ministerským předsedou jako hostem. Nechal se v něm slyšet, že po určitou dobu jeho vládnutí byla součástí koaliční vlády sekta, tedy Věci veřejné. Toto označení nepoužil poprvé, naopak  stalo se z toho klišé, pro které je typické, že si ten, kdo jej pronáší, neuvědomuje pravý význam užitých slov.

Pokud se podíváme do slovníku, co znamená pojem sekta, dozvíme se, že jde buď o náboženský směr nebo o skupinu, která se nachází v relativním napětí s ostatní společností.  Kdyby si tu práci dal i premiér Nečas a význam slova si ověřil, možná by mu samotnému došlo, že daleko přesněji by pasoval na současnou podobu jeho strany – ODS.                                                       

Uvažme, jak dokonale význam slova sekta naplňuje urputnost, s jakou se premiér Nečas zasadil o rychlé a přitom nedokonalé majetkové vyrovnání s církvemi, tzv. církevními restitucemi, hleďme na ukázkovou provázanost s náboženstvím!  Pokud jde o druhý aspekt – napětí vůči ostatní společnosti - po celou dobu spoluvládnutí ODS, TOP09 a VV byla veřejnosti předkládána účelová lež, že vládnutí s VV je složité, že je díky této straně napětí ve vládní koalici a díky tomu i ve společnosti.

Jak si ale máme vysvětlit, že toto napětí trvá stále, i když už VV ve vládě dávno nejsou? Musím konstatovat, že premiér Nečas se uchyluje k mediálním klišé, rádoby poutavým zkratkám a nálepkování svých politických konkurentů,  které ale bohužel nemají příliš společného s realitou.  Jestli by ODS v současnosti něco opravdu prospělo, tak právě užší kontakt se zemí….

Jan Blažek, předseda klubu VV Znojmo Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama