Jan Blažek

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2014 7:54:14

Šance na změnu

Šance na změnu

Byť je čas prázdnin a dovolených v plném proudu, poslanci se však nenudí a opět nám ukazují co je jejich náplní práce.

Byť je čas prázdnin a dovolených v plném proudu, poslanci se však nenudí. Když pominu úlety poslance Humla, kterými nás obšťastňuje, tak je daleko zajímavější sledovat jednání o tzv. Úřednickém zákonu, který by měl zajistit odtržení moci úředníků od té politické.

Nejsmutnější na tomto pohledu však je, že nám poslanci svým jednáním opět ukazují, že občané voliči je pranic nezajímají. Zmiňovaný zákon je potřeba. A to je jediná věc, na které se politici shodnou. A nic víc. Zákon, který se přijímá již několik let a který vždy končí pod stolem. Ať již rukou vládních stran a nebo opozice. Přitom řadový občan se denně potýká s tím, že tento zákon chybí. A tak mne v návaznosti na to, co nám naši politici opět předvádí napadá, že máme relativně za chvíli možnost, tuto taškařici aspoň trochu nabourat, protože i komunální volby, které nás v říjnu čekají, mají vliv na celorepublikovou politiku.

Protože pokud by se podařilo zvolit dominantně takové kandidáty, kteří nejsou provázáni se stranami, které nás reprezentují na vrcholné politické úrovni, byl by to výrazně zvednutý varovný prst, který by mohl donutit ty etablované strany k změně myšlení a chování a tím by to mohl být přínos pro nás, občany.

Pokud chcete, aby jsme se měli do budoucna lépe, dejte šanci změně a nepodporujte svými hlasy ty strany, které nás dlouhodobě neposunují kupředu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama