Jan Blažek

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.01.2013 7:44:43

To je ale hazard! Vždyť ta křižovatka může zabíjet

To je ale hazard! Vždyť ta křižovatka může zabíjet

Kruhový objezd na mezinárodní silnici, procházející Mikulovem, má hrubé, životu nebezpečné nedostatky. Dlouhodobě na to upozorňuje mikulovský klub Věcí veřejných. „Jak vysokou cenu zaplatíme?

TZ: Kruhový objezd na mezinárodní silnici, procházející Mikulovem, má hrubé, životu nebezpečné nedostatky. Dlouhodobě na to upozorňuje mikulovský klub Věcí veřejných. „Jak vysokou cenu zaplatíme? Musí se z ní opravdu nejdříve stát křižovatka smrti, než  dojde  k nápravě?,“ ptají se regionální Véčka.

Podle Jana Blažka, šéfa jihomoravských Věcí veřejných, potíže vycházejí už z neexistujícího kolaudačního povolení. „Další problém spočívá v tom, že je tato kruhová křižovatka snadno přehlédnutelná, protože není osvětlená tak, jako další kruhový objezd, vzdálený odsud necelý kilometr. Postupně se sem sice montují reflexní body, ale jsou příliš malé na to, aby byly dostatečným varovným prvkem na tak frekventované silnici, jakou komunikace č.52 je,“ říká předseda regionální Krajské rady VV.

Klub VV v Mikulově proto apeluje na zastupitelstvo města Mikulova se zásadní otázkou. „Ke kolika nehodám tady ještě musí dojít, aby se ledy pohnuly? Nechceme se smířit s tím, že budeme nečinně přihlížet čekání na první smrtelný dopravní karambol,“ dodává za jihomoravské VV Jan Blažek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama