Jan Blažek

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2014 18:14:18

Tomio Okamura, nepopulistický populista.

Tomio Okamura, nepopulistický populista.

Chtěl bych věřit Tomiovi Okamurovi, že není populista, ale co si počít, když se tak chová? Takto jednoduše se dá nahlížet na počínání Tomia Okamury.

Některé počiny poslance Tomia Okamury se na první pohled mohou jevit jako rozumné a lidem vstřícné. Ale je tomu tak skutečně? Stačí vzít jeho poslední návrh. Zastropování výše úrokové sazby. Na první pohled chvályhodný počin. Bohužel již ten druhý pohled je smutnější a to v okamžiku, kdy zjistíte, že zastropování má být na 20% RPSN. A v tom je kámen úrazu, poněvadž v současnosti se bankovní domy pohybují s úročením svých půjček do 15% RPSN. A pokud chce návrh T.Okamury rozdělit, že nad 20% RPSN bude lichva, tak se tímto krokem dává oficiální mandát bankovním domům, že do této výše je to v pořádku. Takže jaký může být reálný výsledek tohoto návrhu? Odpověď je nasnadě. Pro klienty se tím připravuje zdražení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama