Jan Blažek

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2014 20:11:29

Znojemská slabina

Znojemská slabina

Vedení města Znojma, to je oč tu běží a před nadcházejícími komunálními volbami se musíme jen ptát. Budeme mít konečně zastupitelstvo, potažmo radu města, která bude řešit dopravní situaci ve Znojmě konečně správně?

Proč tak příkrá slova? Je to jednoduché. V devadesátých letech, za starostování pana Balíka byla promarněná obrovská možnost, mít adekvátní řešení dopravní situace ve Znojmě.  Jednak tehdejší vedení údajně nepovažovalo začlenění Znojma a silnice E59, tedy tahu Jihlava – Znojmo – Vídeň za potřebné pro Znojmo, čímž se strategický, mezinárodní tah Evropou odklonil přes Mikulov a Znojmo se dostalo do zapomění a navíc se v té době snad i jaksi čachrovalo s trasou budoucího obchvatu města Znojma, z čehož nám pramení problémy dodnes.

A když vezmu v potaz současné vedení města Znojma, tak je situace též na pováženou, když dopravní omezení považují za úspěch. V tomto případě je řeč o úpravě křižovatky na ulici Roosveltova u Máchova náměstí. V zájmu chodců je zužován průjezd křižovatkou takovou měrou, že řidiči se budou s problémy navzájem vyhýbat. Důsledek této úpravy bude pramenit ve větší koncentraci dopravy, jejího zpomalení a návazně na to i zvýšení emisí, díky zbytečnému zpomalování a rozjíždění vozidel.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama