ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2012 12:04:00

Místo dotačních programů raději daňové úlevy pro zaměstnavatele

Místo dotačních programů raději daňové úlevy pro zaměstnavatele

Vyjádření k dnes zveřejněnému návrhu Evropské komise o zárukách práce pro mladé Evropany.

Evropská komise dnes představí plán boje s nezaměstnaností lidí do 25 let nesoucí název Záruky pro mladé. Členské státy se mají zavázat, že každému Evropanovi této věkové kategorie do čtyř měsíců po ukončení školy zajistí práci nebo placenou rekvalifikaci. Program má být financován mimo jiné z Evropského sociálního fondu.

 "Nezaměstnanost mladých je vážný sociální problém, který je třeba řešit.  Mladý člověk bez práce si nevybuduje potřebné pracovní návyky a hrozí, že se propadne do pasti dlouhodobé nezaměstnanosti a závislosti na státu. Nevěřím však v úspěch administrativních zásahů doprovázených masivními dotačními programy. Mnohem vyšší efekt by měl správně nastavený systém pobídek pro zaměstnavatele spojený s daňovými úlevami. Touto cestou se měla česká vláda vydat už dávno a ne čekat, až iniciativu do svých rukou svým obvyklým velikášským způsobem vezme Evropská komise", komentuje návrh Evropské komise europoslanec Jan Březina.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama