ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2010 8:23:31

Nepleťte olomoucké tvarůžky s odsunem sudetských Němců

Nepleťte olomoucké tvarůžky s odsunem sudetských Němců

Předseda Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Rakousku neunesl porážku ve sporu o Olomoucké tvarůžky.

Vyjádření europoslance Jana Březiny k včerejšímu prohlášení Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Rakousku (SLÖ) k Olomouckým tvarůžkům.

Neberu panu Zeihselovi právo bránit zájmy rakouských výrobců, ale stejně tak by se on neměl pozastavovat nad tím, že bráním zájmy výrobců pravých Olomouckých tvarůžků. Argumentace odsunem sudetských Němců byla vnesena na evropskou scénu panem Zeihselem a cítil jsem jako svou politickou odpovědnost využít všech pravomocí europoslance, abych minimalizoval její šanci na úspěch. Snaha SLÖ a jeho předsedy Zeihsela využít žádosti na zeměpisnou ochranu Olomouckých tvarůžků k tomu, aby EU vnutili pocit historické křivdy za odsun sudetských Němců, se naštěstí minula účinkem. Nebráním se věcné diskusi na téma odsunu sudetských Němců, ale v postupu SLÖ a pana Zeihsela spatřuji pokus o manipulaci česko-rakouských dějin.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama