Jan Hamáček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2015 14:26:00

Úspěch škodovek na čínském trhu může být inspirací pro další české firmy

Úspěch škodovek na čínském trhu může být inspirací pro další české firmy

Předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jan Hamáček navštívil v rámci právě zahájeného veletrhu Auto Shanghai 2015 také stánek automobilky Škoda.

Škodovky patří na čínském trhu mezi oblíbené automobily. „Cílem Škody je téměř zdvojnásobit nynější objemy prodejů na místním trhu. Pro značku by to byl velký přínos,“ uvedl Jan Hamáček, který je mladoboleslavským rodákem. Předseda Poslanecké sněmovny dodal, že úspěch Škoda Auto na čínském trhu může být pro další české firmy inspirací.

Nárůst prodejů škodovek v Číně dosáhl za rok 2014 dokonce 24 procent, přičemž se tam za zmíněný rok prodalo 281 400 vozů. Ambice automobilky se pohybují kolem půl milionu kusů prodaných za rok. Na tamním trhu Škoda nabízí nyní osm modelů, na veletrhu Auto Shanghai přitom bude mít čínskou premiéru nová Škoda Fabia a Superb.

Jana Hamáčka na veletrhu doprovázel například ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a velvyslanec ČR v Číně Libor Sečka, přivítali jej zástupci Škody Auto v čele s prezidentem Škoda China Andreasem Hafemanem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama