Jan Jakob

  • TOP 09
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2023 16:07:00

To vy jste tady udělali rozpočtový rozval, my to musíme napravovat

To vy jste tady udělali rozpočtový rozval, my to musíme napravovat

Projev na 82. schůzi Poslanecké sněmovny 29. listopadu 2023 k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2024.

 Děkuji, pane místopředsedo. Vážené dámy, vážení pánové, já musím reagovat na předchozí příspěvek kolegyně Schillerové, protože mně u něj téměř padla brada. Paní předsedkyně, prostřednictvím pana předsedajícího, vy takovým konejšivým tónem jste tady z vašeho pohledu říkala výčet, výčet slibů, které údajně neplní naše vláda, přitom právě ta vaše předchozí vláda tady způsobila spoustu potíží, které musí řešit ta současná, ať už je to rozpočtový rozval, ať už je to neřešení energetické koncepce, ať už je to slíbená důchodová reforma, s kterou jste neudělali vůbec nic.

Naopak naše vláda, naše vládní strany slíbily konsolidovat, slíbily udržitelné důchody. Slíbili jsme zajištění energetické bezpečnosti a to vše plníme. NATO jsme splnili, závazek vůči NATO, což je naprosto klíčové v dnešní bezprecedentní bezpečnostní situaci. Vláda zvládla nápor válečných uprchlíků, energetickou krizi a bojuje s inflací - na rozdíl od vašich návrhů, které jdou proti, ať už to byly pozměňovací návrhy při konsolidačním balíčku, které šly proti konsolidaci, nebo současné pozměňovací návrhy k rozpočtu, které by zvýšily schodek o víc než 50 miliard. Je to vaše politika - po nás potopa. Je potřeba zrychlit investice, inovace, digitalizace, to se daří - na rozdíl od vašich návrhů, které by prohlubovaly (Předsedající: Čas, prosím.) schodek státního (Předsedající: Čas, prosím.) rozpočtu. (Nesouhlas poslanců hnutí ANO.) Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama