Jan Lipavský

  • Piráti
  • ministr zahraničí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2021 21:25:00

Není divu, že nikdo nechodí na interpelace, když je obstruujete dotazy vládních

Není divu, že nikdo nechodí na interpelace, když je obstruujete dotazy vládních

Projev na 118. schůzi Poslanecké sněmovny 16. září 2021 – interpelace premiéra Babiše k pozvání saúdskoarabského korunního prince, který podporuje terorismus

 Vážený pane premiére,

na úvod si dovolím konstatovat několik faktů a poté položím i otázku samotnou. Za prvé se nelze divit, že nikdo nechodí na interpelace, když je obstruujete dotazy vašich vládních poslanců a posloucháme tady nějaké předčítání z papírů, takže to se pak jaksi není čemu divit. (Námitky poslanců ANO.)

Chtěl bych vás také poprosit, abyste nestrašil. Naše strana rozhodně nebude rušit slevu na jízdné, to jste si prostě vymyslel. A také mi chybí, když mluvíte o tom Green Dealu, který tolik kritizujete a házíte to na nás, že jste s ním souhlasil vy. To vždycky zapomenete dodat, že jste s tím souhlasil v Bruselu, že to jde za vámi. Koneckonců vy jste byl v té vládě, Sobotkově vládě, která souhlasila s kvótami v Bruselu.

A co se týče těch elektromobilů, tak automobilky už oznámily, že končí s výrobou těch benzínových naftových motorů: Alfa Romeo 2027, Audi 2033, Bentley 2030, Fiat 2030, Ford 2026 a tak dále. Mám to tady napsané. Takže pokud bychom šli vaší cestou, tak dopadneme jako to Finsko s Nokií, která ovládala celý svět mobilních telefonů, ale ujel jim vlak, protože prostě nezareagovali na technologickou změnu. A kde je dneska Nokia - telefon, který nikdo nepoužívá. (Námitka z levé části sálu.)

K interpelaci samotné. Já bych se chtěl zeptat, jak je možné, že zvete do České republiky na státní návštěvu Muhammada bin Salmána, což je korunní princ Saúdské Arábie, který má krev na rukou a podporuje terorismus.

Děkuju.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama