Jan Wolf

  • KDU-ČSL
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2014 12:51:00

K problematice bezdomovectví

K problematice bezdomovectví

Nejvíce lidí bez domova bylo sečteno v Moravskoslezském kraji (2 574), druhá skončila Praha (1 254) a na třetím Jihomoravský kraj (1 156).

 Naopak nejméně lidí využívá služeb sociálních zařízení v Karlovarském (256) a Libereckém kraji (262). Celkem sebrali sčítací komisaři údaje od 11 496 lidí, kteří byli podle dané metodiky označeni jako lidé bez domova.

Mezi bezdomovci jednoznačně převládají muži, žen bylo sečteno jen 21,5 %. Většina sečtených jsou lidé svobodní (49,0 %) nebo rozvedení (38,3 %).

Z pohledu vzdělání je nejčetněji zastoupena skupina bezdomovců s výučním listem nebo se středoškolským vzděláním bez maturity (47,2 %). Na druhém místě pak skončili bezdomovci se základním vzděláním (28,5 %). V celkové populaci je vyučených 32,8 %, lidí se základním vzděláním 17,4 %. (zdroj: ČSÚ).

"Je alarmující, jak počet lidí bez přístřeší rok od roku stoupá," říká ministr Daniel Herman a dodává: "Kdo jiný než křesťané by měl veřejnosti ukázat, čeho je třeba."

Jan Wolf, pražský radní pro kulturu, k pořádání symbolické polévkové akce uvádí: "Jsem vděčný, že se velké neziskové organizace, jako je Charita a další o lidi bez domova starají a byl bych ještě raději, kdyby na ně ani úředníci českého státu ani pražského magistrátu nepohlíželi spatra. Stát se to totiž může každému z nás."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama