ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2015 9:59:29

UNIKÁTNÍ ROUBENKA NA PRAZE 2 V OHROŽENÍ!

UNIKÁTNÍ ROUBENKA NA PRAZE 2 V OHROŽENÍ!

Je možné vykácet 36 stromů v zahradě památkově chráněné vily a postavit tam pětipodlažní dům o 35 bytech a 42 garážích, navíc v rozporu s územním plánem? Zdá se, že na Praze 2 pod vedením ODS ano.

Radní Prahy 2 budou v pondělí 12. října 2015 od 14 hodin rozhodovat o tom, zda zlikvidovat zahradu u památkově chráněné vily – unikátní roubenky na území Vinohrad a schválit záměr soukromého investora na výstavbu terasovitého domu, který má vyrůst na místě zahrady kolem vily v ulici Pod Zvonařkou poblíž Nuselských schodů. Dům má mít 35 bytů s plochou 2400 m2, 42 garáží a 3 obchody. Bude jím prakticky zastavěna zahrada č.p. 1746, která již mnoho let chátrá. Předmětem památkové ochrany je nejen vila, ale i celá zahrada včetně oplocení.

Majitel předkládá jen mírně pozměněný projekt, se kterým se již několikrát snažil získat povolení k výstavbě bytových domů. Zatím byl vždy neúspěšný, jak dokládá odmítnutí ze strany městské části ze září 2014, ve které je mimo jiné uvedeno: „Dotčená lokalita … se nachází dle Územního plánu hl. m. Prahy v ploše celoměstského systému zeleně a leží ve stabilizovaném území, kde se nepředpokládá významný nárůst míry využití území a kde je z hlediska limitů rozvoje možné pouze zachování, dotvoření a rehabilitace stávající urbanistické struktury bez možnosti další rozsáhlé stavební činnosti.“

Výstavba zásadně změní charakter lokality a výrazně negativně ovlivní okolí. Zejména dopravní poměry jsou již dnes na hranici únosnosti – ulice Pod Zvonařkou má velmi úzký profil a dá se do ní vjet jen domovním průjezdem v ulici Bělehradské. Nárůst dopravy o desítky automobilů denně proto bude mít na dosud klidnou lokalitu devastující účinek.

Usnesení je v tuto chvíli připraveno způsobem "souhlasí-nesouhlasí", takže předkladatel předem nic nedoporučuje. Ovšem vzhledem k tomu, že zároveň poslední bod usnesení pověřuje radní Udženiji (ODS) a radního Vondráška (ODS) jednáním se soukromým investorem o umístění pracovny Policie v rámci tohoto nového projektu, je nasnadě, že rada MČ Praha 2 ve složení ODS – TOP09 – OSB má našlápnuto udělat celkem skandální rozhodnutí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama