ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.07.2015 18:48:02

Jana Hnyková (Úsvit): Obchod s lidskou bídou neustávává

Jana Hnyková (Úsvit): Obchod s lidskou bídou neustávává

Důsledkem pozměňovacího návrhu v zákoně o hmotné nouzi je protiústavnost zákona.

 Na poslední schůzi Výboru pro sociální politiku jsme projednávali opět zákon o hmotné nouzi. Bohužel musím konstatovat, že boj s lidskou bídou neustává. Poté, co se již půl roku řídíme novelou zákona, se teprve teď dovídáme, že obce a jejich spolurozhodování je z legislativního hlediska nesprávné a narušuje ústavní práva člověka.

Chtěli jsme kvalitní bydlení pro osoby, které si ho zaslouží. Chtěli jsme, aby příspěvek na bydlení byl přidělován tomu, kdo si jej zaslouží, a v takové výši, která je obvyklá v dané lokalitě. Proto jsme považovali za správné, aby se obce k přidělování příspěvku mohly vyjádřit. A nyní se dovídáme, že je současný stav protiústavní. Nerozumím tomu, proč pozměňovací návrh, díky němuž nastal současný stav, nebyl napaden již při schvalovacím procesu lidmi z ministerstva, proč neřekli, že je tady riziko protiústavnosti?

Takže do jakého stavu jsme dospěli? Krátce a výstižně. Žijeme v kocourkově. Nadále podporujeme obchod s lidskou bídou a naléváme do něj stále více a více financí. Jsem moc zvědavá, kde se tento trend zastaví!

Chtěli jsme jako klub zlepšit podmínky pro ty nejpotřebnější a jen pro ty, kteří si podporu zaslouží. Místo toho jsme osočováni z protiústavnosti. A já se ptám. Čí právo porušujeme? Jsou jimi nájemci bytů? Ale kdeže. Bavíme se o právech majitelů a nájemců ubytoven!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama