ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.05.2014 17:24:30 - Kysilková Adéla

korupce

Je u nás vůbec možné s korupcí bojovat, když jsou z ní obviněni i soudci? A jaké korupční opatření podle vás ČR postrádá?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.06.2014 11:25:07 - Jana Lorencová

S korupcí se nikoli může, ale musí bojovat, a to za všech okolností, i v případě, že se to zdá beznadějné. Těžce se mně hodnotí situace, kdy z korupce jsou obviňováni soudci, státní zástupci i policisté. O tom jsem celá léta psala a hovořila... Někdy jsem si připadala jako žíznivý na poušti, byla jsem osamocena, připadalo mi, že to nikdo jiný nevidí. Museli by hlas zvednout všichni. Ano dostali jsme se do stádia, kdy máme dokonce speciální právo - plzeňské, kde všechny tři jmenované složky měly z nich své absolventy. A ti se samozřejmě vzájemně znají. Vůbec nejhorší situace nastane, když se ohledně nějakého případu domluví policista, státní zástupce a soudce. Recept, jak tu situaci změnit, nemám. Ale stejně jako vy vím, že je zoufalá. Věřím, že stejné zkušenosti v tomto směru má i současná ministryně spravedlnosti, Helena Válková, které věřím, že chce situaci řešit. Jsem přesvědčena, že vlna hysterie, která se zvedla po jejím nástupu do funkce, má kořeny právě v tom, že chce situaci změnit za každou cenu.