ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.04.2016 12:50:22 - Jolana Mikova

politika

Pamatuji si vás jako skvělou novinářku. Proč jste se ale probůh dala na politiku? Podle mě smete každého a třeba pan Komárek, který patřil mezi objektivní komentátory dnes jen slepě hájí Babiše, a to ho nezvolili ani místopředsedou. Co vás drží nad vodou? Nemáte to jako žena v politice ještě těžší než muži?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.12.2016 22:05:04 - Jana Lorencová
 

Paní Jolano, musím přiznat, že to o něco těžší než muži mám. Ale je to možná jen můj subjektivní pocit a moji mužští kolegové to tak možná vůbec necítí a zasmáli by se tomu. Už s ohledem na razanci některých mých kritických vystoupení. Máte pravdu i v tom, že jako novinářka jsem cítila bezprostřední odezvu diváků na svoje reportáže. Dnes to mám pochopitelně poněkud složitější. V době, kdy jsem točila Klekánici, Nadoraz a některé další pořady, nebo kdy jsem psala pro některá tištěná média, byla moje pozice jednodušší. Pátrala jsem po podstatě nějakého problému, nebo podvodu, po tunelářích a darebácích a v okamžiku, kdy jsem měla pohromadě podklady a především v okamžiku, kdy jsem byla přesvědčená o pravdivosti toho, co jsem natočila, mohla jít reportáž ven. Televizní štáb, kolegové, s nimiž jsem točila, prostě náš pracovní tým budil respekt. I když mi třeba skřípli nohu ve dveřích, nebo fyzicky zaútočili na kameramana, byl to projev obavy z toho, že odhalím pravdu. To mi dnes chybí. Politika ta je o něčem jiném. Ale i tam musím říct, že nejdříve musím být přesvědčená o tom, že to, pro co zvednu ruku, je správné, byť to zdaleka nemusí vyřešit všechno. Musíte se smířit i s dílčími úspěchy a to já moc neumím.