Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2010 10:04:07

Dálniční semafor

Dálniční semafor

Co se týče dostavby D8, existují tři varianty vývoje - symbolicky světla na semaforu.

Pokud nám bude přát štěstí a brněnskému vedení ekologického sdružení Děti Země konečně dojde, že svými obstrukcemi obyvatelům Ústeckého kraje vysloveně škodí a přestanou s nimi, může se stát, že se na pomyslném semaforu rozsvítí zelená. V takovém případě by byla dálnice dostavěna v nejkratším možném termínu a mohla by začít plnit svůj hlavní účel – odvést dopravní kolony směřující na Prahu či do Drážďan z center obcí. Pokud někdo neví co mám na mysli, tak ať se vypraví dejme tomu do Velemína a pokusí se tam přejít silnici.  Upozorňuji ale, že by si měl s sebou vzít pořádnou svačinu, protože se mu to jen tak nepovede a při čekání na mezeru mezi valícími se kamiony by mu mohlo pořádně vyhládnout.

Oranžová varianta znamená, že Děti Země neustoupí a v tu chvíli se otevírá prostor pro Vládu a Parlament,  aby jejich členové společnými silami uskutečnili taková legislativní opatření, která by dokončení dálnice odblokovala. V tomto případě jsem velmi zvědavá na nově zvolené poslance za Ústecký kraj. Všichni se během kampaně dostavbou dálnice řádně zaklínali a v případě oranžové varianty budou mít velikou příležitost ukázat, jak moc vážně svá slova mysleli.

Nejhorším možným scénářem by bylo, kdyby se na semaforu variant rozsvítila natrvalo červená, která by, v důsledku žalob  a stížností ekologů,  znamenala odložení termínu dokončení dálnice D8 na neurčito. Tuto variantu si kromě malé skupiny ekologických aktivistů zřejmě nepřeje vůbec nikdo, ale právě ona je díky Dětem Země až nepříjemně reálná.

Velmi bych si přála, aby na našem semaforu variant blikla zelená. Rozhodla jsem se proto oslovit osobním dopisem představitele sdružení Děti země a Společnost  ochránců přírody Litoměřice a vyzvat je, aby umožnili dokončení této klíčové komunikace, a to i s ohledem na skutečnost, že jen ekologická opatření na úseku Lovosice - Řehlovice přijdou daňové poplatníky na téměř jednu a třičtvrtě miliardy Kč. Pokud bude reakce na tento dopis negativní, nezbývá, než udělat vše proto, aby se v co nejkratším čase realizovala varianta oranžová.

Doufám, že vedení Ústeckého kraje nezůstane v případě oranžové varianty ve svém snažení o dostavbu dálnice D8 osamoceno a ruku k dílu přiloží i ti, kteří náš kraj budou zastupovat v poslaneckých lavicích. Doufejme, že se pořádně ¨ blýsknou¨ a budou hájit zájmy svého kraje dostatečně razantně. Koneckonců právě kvůli tomu je občané Ústeckého kraje do Sněmovny vyslali.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama