Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.07.2010 9:54:50

Děti Země za pravé ekology rozhodně nepovažuji

Děti Země za pravé ekology rozhodně nepovažuji

Kdo je a kdo není ekolog

Tak mi v novinách ústecký senátor za ODS Pavel Sušický vyčetl, že když v souvislosti s Dětmi Země používám termín ekologové, matu pojmy, protože ekologové jsou odborníci, kteří se zabývají touto vědní disciplínou, což Děti Země nejsou.

Pana senátora toto pojmosloví rozčílilo natolik, že s tím hnedka utíkal do sdělovacích prostředků, seč mu síly stačily. Kdyby si dal tu práci a vyhledal si mých vyjádření více, zjistil by, že Děti Země za pravé ekology rozhodně nepovažuji, jenže to by pak zase neměl s čím do těch novin pelášit.

Podle mého běžní lidé příliš nerozlišují, zda je někdo ekolog, ekologický aktivista, ekologista, anebo cokoliv jiného. Jádro pudla dlí, podle mého, v tom, že počínání brněnské suity pana Patrika vrhá špatné světlo na péči o životní prostředí jako celek, což je jistě škoda. Teď mě ještě napadá kacířská myšlenka, že jsem nějaké to hlasité distancování se těch ¨pravých ekologů¨ od praktik Dětí Země, které nutí žít občany Ústeckého kraje v prachu a smogu dopravních kolon, vlastně ani nezachytila. Což je možná také důvod k  zamyšlení.

Každopádně mě těší, že pan senátor moje snažení o dokončení stavby  dálnice zaregistroval a říkám si, že ho to třeba vyprovokuje na senátní půdě k nějaké legislativní činnosti vedoucí k urychlení dostavby D8. Byla bych velmi ráda. Dobré věci a hlavně občanům Ústeckého kraje by to prospělo určitě více, než mě chytat za slovíčko.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama