Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2012 12:33:00

Jak si budou lidé pamatovat tuto vládu?

Jak si budou lidé pamatovat tuto vládu?

Zamýšlím-li se nad současnou vládou, říkám si, jak si ji budou asi lidé pamatovat. Ve světle posledních vládních návrhů si říkám, že v dobrém to asi nebude.

Snaha zmrazit důchody a zvýšit DPH povede nejspíš k tomu, že si tuto vládu lidé zapamatují jako vládu, která je chtěla ožebračit.

Hodně lidí si ji zapamatuje i jako vládu, která se chystala zatočit s korupcí, ale nějak se jí to nepodařilo. Otázkou je, zdali se s ní chystala zatočit doopravdy, anebo jenom na oko. Řekla bych, že jediné, co v boji proti korupci tato vláda dokázala, je vynalezení pojmu odklánění peněz. Copyright na tento termín má jeden její bývalý ministr.

Vzpomínat se na tuto vládu bude i jako na vládu, která není schopná čerpat evropské dotace. Jde o peníze, které mohou být použity na zvelebení této země. Těžko říci, zdali je páni ministři nečerpají z lenosti, anebo z neschopnosti.

Je to také vláda, která po dvaceti letech dokázala vyhnat do ulic tisíce studentů. Snaha omezit akademické svobody a rozdělit občany na ty, kteří si mohou finančně dovolit vystudovat a na ty, kteří kvůli nedostatku peněz na vzdělání nedosáhnou, zafungovala jako katalyzátor studentských protestů. I tohle si budou lidé pamatovat.

Nejvíce si ovšem lidé tuto vládu zapamatují coby vládu, která přestala dbát na blaho a názory občanů této země a tím pádem ztratila svou legitimitu. Je přitom úplně jedno, že se drží moci zuby nehty, navzdory přání občanů. Ostatně i tohle si budou lidé pamatovat.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama