Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.06.2012 12:18:00

Jsou ještě potřeba důkazy?

Jsou ještě potřeba důkazy?

Přála bych si, aby se v případě Regionálního operačního programu Severozápad, který poskytuje dotace pro projekty v Karlovarském a Ústeckém kraji, dostaly k veřejnosti také fakta.

V poslední době nevím o žádném novém důkazu, který by potvrzoval, že se v rámci žádostí Ústeckého kraje o spolufinancování projektů z ROP Severozápad dělo něco nezákonného. Přesto je v rámci předvolebního boje maximální snaha, aby tomu tak bylo a, v takto citlivé situaci, si všichni vystačí s pouhým nařčením či nepravdami. Musím proto touto cestou zopakovat fakta, která bohužel zanikají:

Ústecký kraj na tiskové konferenci dne 28. května 2012 předložil novinářům důkazy, které jasně potvrzují, že výroky Leo Steinera o mé údajné intervenci na trojnásobné předražení rekonstrukce silnice Louny - Ročov jsou lživá. Tento pán nezveřejnil žádný důkaz, který by dosvědčoval nelegitimní postup Ústeckého kraje nebo mé osoby v tomto projektu.

Na stejné tiskové konferenci dále zaznělo, že z 35 projektů, které kontrolovala společnost Deloitte Advisory se k Ústeckému kraji jako žadateli vztahovalo pouze sedm projektů. Podle závěrečné zprávy Ministerstva financí ČR předložené Evropské komisi nebyl žádný z našich projektů předražen, čtyři byly zcela bez výhrad, u zbývajících třech došlo k administrativnímu pochybení (např. proč jsme v souladu s evropskými pravidly půl roku před začátkem rekonstrukce neoznámili, že během stavebních prací dojde k odhalení havarijního stavu stropu).

Ústecký kraj je ve vztahu k Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad žadatelem o přidělení dotací, stejně jako Karlovarský kraj nebo města a obce v obou krajích.

Jako hejtmanka Ústeckého kraje jsem jedním z 16 členů Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad (8 členů je z Karlovarského a 8 z Ústeckého kraje), členy výboru mohou být pouze zastupitelé daného kraje.

Nejsem hodnotitelem, nerozhoduji o tom, kolik bodů který projekt získá.

 Žijeme v právním státě, stále ještě doufám. Je rolí médií, aby pravidla právního státu podporovala tím, že budou veřejnost informovat objektivně a budou pro svoji práci vyžadovat fakta a důkazy. Ty ale v tomto případě od kritiků systému nedostávají. Neznamená to, že je možné je nahrazovat pouhými výroky či smyšlenkami. Můj názor je, že po podzimních krajských volbách vše opět utichne, protože již pomine důvod se politicky zviditelňovat.

 Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama