Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2009 13:41:44

Krajský Úřad nabízí poradenství v oblasti čerpání Evropských dotací

Krajský Úřad nabízí poradenství v oblasti čerpání Evropských dotací

Jednou z priorit Ústeckého kraje je i efektivní využívání prostředků z fondů Evropské unie. Tyto peníze, které jsou k dipozici, je potřeba umět vyčerpat a smysluplně použít.

Jak už to tak ale s věcmi okolo financí bývá, je s vypracováváním žádostí o dotace a také s jejich následným čerpáním spojená jistá administrativa.<br /><br />Je mi jasné, že proškolení odborníci, kteří vědí jak na to na všech obecních nebo městských úřadech v Ústeckém kraji být nemohou, už třeba z důvodů napjatých rozpočtů. Byla by podle mne ale ohromná škoda, kdyby ústecká města a obce, třeba z důvodů formálních chyb v dokumentaci, na dotace z fondů Evropské unie nedosáhla.<br /><br />Byla bych ráda a zasadím se o to, aby se Krajský úřad stal místem, kde starostové obcí dostanou fundovaný poradenský servis, který jim pomůže při zpracovávání žádostí o evropské dotace, tak aby jejich žádosti byly co nejúspěšnější..<br /><br />Mým cílem je, aby se peníze z evropských fondů podařilo vyčerpat do posledního haléře, anebo chcete-li centu. Jsem přesvědčena, že v Ústeckém kraji je spousta věcí, které by zasluhovaly zlepšení a právě k tomuto potřebují starostové mimo jiné i evropské peníze jako sůl.<br /><br />Věřím, že vzájemnou spoluprací mezi Krajským úřadem a místními samosprávami se podaří dosáhnout stavu, kdy budou dotace čerpány v co největší možné míře a zároveň co nejúčelněji.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama