Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.11.2011 17:28:00

Nový most ve Hřensku. Po 475 dnech od povodní

Nový most ve Hřensku. Po 475 dnech od povodní

Koncem prvního srpnového týdne roku 2010 zničila blesková povodeň z enormních srážek most přes říčku Kamenici v horní části obce Hřensko na Děčínsku. Po patnácti měsících tu stojí už zcela nový most s původním číslem- 25861-1.

Slavnostní  otevření díla, jehož investorem byl Ústecký kraj, který na výstavbu sdružil finanční prostředky s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR, se uskutečnilo v pátek 25. listopadu po poledni.  Most přišel kraj i ministerstvo vždy na něco málo přes patnáct milionů korun, přičemž za cenu 30,7 milionů korun postavila firma INSKY, s.r.o. z Ústí nad Labem nejen nový osmnáctimetrový most z předpjatého železobetonu, ale také navazující komunikace, chodníky a další stavby. V ceně bylo i rozebrání a odvezení provizorního ocelového mostu, který tady hned v srpnu 2010 postavila Armáda České republiky ze skladu státních hmotných rezerv na žádost a ve spolupráci s Ústeckým krajem.

Slavnostního a tedy oficiálního zprovoznění mostu, u kterého se silnice u vchodu do soutěsek dělí na směry do Mezné respektive Janova, se ujali radní Ústeckého kraje pro oblast silničního hospodářství a poslanec Parlamentu ČR Jiří Šulc, radní Petr Jakubec, starosta Hřenska Josef Černý, manažer-přípravář fy INSKY Jan Ivanov a rovněž Vladimír Macholda, ředitel Správy a údržby silnic ÚK. Ta je správcem mostu i komunikací kolem něj.   Jak zdůraznil v krátkém slovu Jiří Šulc, most je postaven unikátní technologií, která vydrží ničivé živelní pohromy. Mohou se na něj vrátit také autobusy a vůbec přilehlé zrekonstruované komunikace umožní další rozvoj turismu v Hřensku i v celé turistické destinaci Českého Švýcarska.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama