Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2010 20:59:35

Opatření proti extrémismu

Opatření proti extrémismu

Ústecký kraj připravuje návrh legislativních změn v boji proti extremismu.

Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo záměr zpracovat návrhy legislativních změn a úprav, která mají za cíl přinést účinnější opatření v boji proti extremismu. Navrhované změny zákonů vychází mimo jiné ze závěrů konference Společně proti extremismu, kterou svolala hejtmanka Jana Vaňhová v říjnu loňského roku.
 
Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo záměr zpracovat návrhy legislativních změn a úprav, která mají za cíl přinést účinnější opatření v boji proti extremismu. Navrhované změny zákonů vychází mimo jiné ze závěrů konference Společně proti extremismu, kterou svolala hejtmanka Jana Vaňhová v říjnu loňského roku. Pro účinné a systémové řešení této problematiky zpracuje Ústecký kraj několik návrhů legislativních změn v oblasti sociálního bydlení, provozování hazardních her, veřejné služby, dluhů vůči obcím a veřejným institucím a opakovaného narušování veřejného pořádku. Tyto změny Ústecký kraj přednese v rámci své zákonodárné iniciativy v Poslanecké sněmovně ČR.

„Města a obce Ústeckého kraje se potýkají s nejviditelnějšími projevy extremismu v ČR. Proto jsme oslovili starosty a zjišťovali jejich názory a zkušenosti v této oblasti. Z našeho průzkumu například vyplývá, že třetina starostů v Ústeckém kraji není spokojena se současnými opatřeními proti extremismu a přesně polovina si myslí, že nedisponuje dostatečnými legislativními nástroji pro účinný boj s extremismem. Proto experti krajského úřadu zpracují  návrh legislativních změn, které reflektují názory starostů a budou efektivní jak v potírání samotného extremismu, tak i příčin, které k tomuto jevu vedou,“ uvedla Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje.

Balíček legislativních změn je jednou z dalších aktivit, kterou Ústecký kraj realizuje v rámci projektu Společně proti extremismu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama