Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2012 11:18:00

Podprůměr, nadprůměr a sociální dávky

Podprůměr, nadprůměr a sociální dávky

Dvě zajímavé věci se teď odehrály okolo pana ministra sociálních věcí Drábka.

Ta první je, že poslanci výboru pro sociální politiku si ho pozvali, aby jim vysvětlil, jak je daleko s úpravami informačního systému na výplatu sociálních dávek. Svým vysvětlením členy výboru zřejmě moc neuspokojil, a proto mu dali tři týdny na zlepšení. Pokud do 4. dubna nebude systém beze zbytku funkční, vyzvou ho k rezignaci.

Druhá zajímavá věc je, že jako jediný ze současných ministrů rozdal svým náměstkům milionové odměny. Své rozhazování peněz v době drastických škrtů odůvodnil tím, že není příznivcem průměrně placených lidí.

Nevím, co si pan ministr představuje pod pojmem průměrně placený člověk. Možná to neví ani on sám. Pokud by se zašel zeptat do některé průmyslové čtvrti, třeba by se to dozvěděl.

Zodpovědnost za špatně funkční informační systém je zcela na panu ministrovi. Lidem se zpožďuje výplata dávek, na kterých jsou mnohdy existenčně závislí. Jeho neustálé pokusy o bagatelizaci celého problému ho usvědčují z toho, že není příznivcem ani těch lidí, kteří jsou placeni podprůměrně, neřkuli mizerně. Jinak by takovou věc nedopustil.

Pan ministr tedy není příznivcem ani průměrně, ani podprůměrně placených lidí. Je tedy zřejmě příznivcem pouze těch placených nadprůměrně. Průměrně a podprůměrně placení lidé zase v drtivé většině nejsou příznivci pana ministra Drábka. Otázka tedy zní, pro koho pan Drábek vlastně ve svém úřadě je. Zřejmě pro ty placené nadprůměrně, jenže o ty by se ministerstvo sociálních věcí zas tak moc starat nemělo.

Co se týče lhůty do 4. dubna, je můj názor zcela jednoznačný. Pan ministr Drábek měl ze svého postu odejít už dávno.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama