Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.05.2012 14:55:21

Premiérovo přeřeknutí

Premiérovo přeřeknutí

Premiér a předseda ODS Petr Nečas představil lídry této pravicové stran pro letošní krajské volby a zároveň prezentoval témata, kterým se chtějí na krajské úrovni věnovat. Jde primárně o vytváření pracovních míst a podporu zaměstnanosti.

Možná nebude od věci, připomenout si několik skutečností, jak to vlastně současná vláda s podporou zaměstnanosti v Ústeckém kraji myslí vážně. Pro letošní rok (v porovnání s rokem 2011) došlo v našem kraji k dvoutřetinovému snížení vládních finančních prostředků na aktivní politiku zaměstnanosti. Skutečně čtete správně. Tak drastické snížení si vybírá svoji daň. Ústecký kraj má největší počet lidí bez práce a noví nezaměstnaní budou v reakci na toto snížení dále přibývat.

Ústecký kraj připravil a před několika týdny veřejně představil svůj plán na boj s vysokou nezaměstnaností – Ústecký program zaměstnanosti 2020, jehož cílem je snížit v horizontu několika let míru nezaměstnanosti na celorepublikový průměr. V jeho rámci jsme představili i konkrétní záměr na vytvoření téměř 500 nových pracovních míst v příspěvkových organizacích kraje. A jaká byla reakce ODS? Podle této pravicové strany bychom naopak měli začít vyhazovat lidi na dlažbu.

Možná, že se pan premiér jen přeřekl a chtěl říct něco jiného: „V případě úspěchu ODS v krajských volbách postupně zcela zrušíme všechny finanční prostředky v rámci aktivní politiky zaměstnanosti a začneme s propouštěním zaměstnanců. První na řadě budou krajské úřady a jejich příspěvkové organizace.“

Jana Vaňhová
hejtmanka Ústeckého kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama