Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2012 14:19:00

Při zadávacích řízeních postupuje kraj zcela podle zákona

Při zadávacích řízeních postupuje kraj zcela podle zákona

Deník Právo ve svém dnešním vydání osočil Ústecký kraj, že ve svých zadávacích řízeních na investice, vyhlášených v prvním čtvrtletí tohoto roku, nepostupoval transparentně.

Právo uvádí, že kraj „na poslední chvíli narychlo vyhlásil tendry, jejichž vítězové mají vzejít ze skupin vybraných předem losem“.

 Toto vyjádření deníku Právo je záměrně zkreslené, protože omezování počtu zájemců losováním zatím u zmíněných zakázek neproběhlo. Rada Ústeckého kraje postupovala naprosto podle znění zákona platného v době zahájení zadávacího řízení. Otázkou, jak dále pokračovat s vyhlášenými zakázkami, se bude zabývat Rada Ústeckého kraje dne 13. 6. 2012. Jedna z variant je úplné zrušit zadávací řízení.

 Orgány, které jsou kompetentní k posouzení dokumentace zadávacích řízení, neshledaly jakákoli pochybení kraje.

 Radní Ústeckého kraje René Budjač (ODS), který má v kompetenci investice, byl pověřen v daném termínu zaslat stanovisko kraje deníku Právo.

Psali jsme:
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama