Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2010 8:47:03

V Ústeckém kraji jsme porazili ODS téměř o sedm procent

V Ústeckém kraji jsme porazili ODS téměř o sedm procent

Pravice se na nás usmívá jak kocour na kanárka, uvědomuje si vůbec, kdo tyhle volby vyhrál?

Nad výsledky parlamentních voleb

Výsledky letošních voleb do poslanecké sněmovny byly velkým překvapením zřejmě pro všechny a jejich analýzy plní  - a ještě dlouho plnit  budou -  stránky tuzemského tisku.  Mimochodem,  všimli jste si, kolik komentátorů  teď prohlašuje, že takovýto výsledek předpokládali, i když minulý týden tvrdili něco úplně jiného? Někdy mi přijde, že hlavním předpokladem pro jejich práci je především selektivní paměť.

Chtěla bych  poděkovat všem voličům, kteří nás podpořili a s jejichž pomocí jsme v Ústeckém kraji porazili ODS téměř o sedm procent, což je vysoko nad celorepublikovým průměrem a o lecčem to vypovídá.

 Když vidím pány z pravicové strany politického spektra, kteří se na nás z televizní obrazovky usmívají jak kocour na kanárka, říkám si, jestli si vůbec uvědomují, kdo tyhle volby vyhrál. Zejména mě rozveselil výrok Miroslava Kalouska, který, mezitím co pan Schwarzenberg s podivuhodnými grimasami tvrdí, že TOP 09 o posty vůbec nejde,  už roztrubuje do médií, že kdyby byl všeobecný zájem, tak se klidně obětuje a povede Ministerstvo financí. To je ale nezištný člověk, tenhle pan poslanec!  

Nově utvořená pravicová Národní fronta si sice už masíruje svaly a s hollywoodskými úsměvy rozverně porcuje medvěda, který ještě mručí v houštině, ale Strakovu akademii zatím jistou nemá. Předpokládám, že se prezident zachová standardně a nabídne šanci sestavit vládu nejdříve vítězi voleb, tak jak to vždycky tvrdil, i když samozřejmě chápu, že při aktuálním rozvržení sil ve Sněmovně to budou jednání velmi těžká.

Co se týče rezignace Jiřího Paroubka na funkci předsedy ČSSD, musím říci, že toto jeho osobní rozhodnutí přijímám a oceňuji  jeho práci nejen pro Ústecký kraj, kde dovedl ČSSD k vítězství, ale i jeho působení v čele strany v kritických letech 2005 a 2006.  

Na konečný výsledek letošních parlamentních voleb, tedy na sestavení vlády s důvěrou Sněmovny, si budeme muset ještě nějakou chvíli počkat. Chtěla bych věřit, že se všechny parlamentní strany postaví k vyjednávání bez předsudků a s chladnou hlavou. Jde přece budoucnost naší země.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama