Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2018 17:16:13

Piráti se hlásí k Henleinovi, nebo jenom ukazují svou stupiditu?

Piráti se hlásí k Henleinovi, nebo jenom ukazují svou stupiditu?

Nestačil jsem se divit, když jsem uviděl pozvánku a četl jsem, že: „… jménem Pirátů Ústeckého kraje bych Vás rád pozval na otevření SUPICE, tedy Sudetského Pirátského centra, které naleznete v ulici Pařížská v centru Ústí nad Labem.“

 

Piráti se hlásí k Henleinovi, nebo jenom ukazují svou stupiditu?

Nestačil jsem se divit, když jsem uviděl pozvánku a četl jsem, že: „… jménem Pirátů Ústeckého kraje bych Vás rád pozval na otevření SUPICE, tedy Sudetského Pirátského centra, které naleznete v ulici Pařížská v centru Ústí nad Labem.“

Název Sudetské Pirátské centrum bych bral 1. dubna na apríla jako fór. Ale oni Piráti - liberální humanisté vstřícní všemu dobrému to myslí vážně! Že by se v rámci multikulturalismu spojili s nějakými pohrobky Henleinovců? Spíše je to hloupý pokus hraničící s debilitou, o originalitu. Protože to jsou liberální naivisté a moc toho nechápou kromě politických sloganů, asi si řekli: nazveme to sudetským centrem, vždyť jsme přece v historických Sudetech, ne? Budeme originální!

 Jenže, název centra je vizitkou jejich hlouposti. Sudety neexistují. Byla to jenom účelová konstrukce německých nacionalistů v Čechách a na Moravě.

 Původní význam Sudet je geografický jako horstva táhnoucího se na severovýchodě Čech směrem k Moravské bráně.

Historie se Pirátům vysmívá. Němečtí nacionalisté označili Sudetlandem v roce 1918 samozvanou německou provincii severní Moravy, Opavska, Orlických hor. Prostě, vzhledem k tam probíhajícímu pohoří použili jeho název pro název separatistické německé provincie. Je snad sudetská kancelář Pirátů v Ústí n. L. výsledkem nějaké družby s piráty ze Sudetlandu v moravsko – polském příhraničí?

 Němečtí nacionalisté začali Sudety užívat „i jako označení německy osídlených a národnostně smíšených územích v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. V roce 1938 se tímto pojmem často označuje násilně odtržené a k Německu připojené československé území, po roce 1939 ale pouze … do Německé říše začleněné území tzv. sudetoněmecké župy (Sudetengau), což se zdaleka nevztahovalo na území tehdy běžně v češtině označované jako Sudety,“ píše známa respektovaná česko – německá historička Eva Hahnová v knize „Sudetoněmecký problém: obtížné loučení s minulostí (strana61 a 62) vydané shodou okolností v 2. vydání v Ústí n. L.

Připomeňme zajímavý detail: Od 15. dubna 1939 vstoupila v život oficiálně Říšská župa Sudety, což byl komediální slepenec území v oblasti Chebska, Karlovarska, Ústecka a Liberecka a východu Čech a do župy patřil i osamocený ostrov na Moravě, kde vládní obvod sídlil v Opavě. Jednalo se v Čechách i na Moravě o území při hranicích s Německem.

 Sudety jako takové nikdy neexistovaly.

 V české lidové a politické mluvě Sudety byly používány jako označení pro území ohrožené německým nacionalismem a separatismem.

Slova „Sudety“ nebo „sudetoněmecký“ jsou výrazy v hantýrce nebo v politických projevech – což je též specifická hantýrka. Např. od označení „sudetoněmecký“ se distancovalo v Německu i předsednictvo katolického sdružení Ackermann-Gemeinde v roce 1981.

 Vizitka hlouposti

 Shrnu li, pak ze strany Pirátů se jedná o vizitku jejich hlouposti, nebo, a tomu bych věřit nechtěl, služba někomu, o kom hovořil ve svých poválečných projevech prezident Beneš. Proto, když dnes někdo zve na otevření Sudetského Pirátského centra v Ústí n. L., je hloupý negramot.

Co máme od nositelů světlé budoucnosti a pokroku představovaného „Piráty“ čekat, když sami ukazují, že v honbě za originalitou udělají cokoliv. Viz účast šéfa Pirátů ne vítání imigrantů, přestože tvrdil, že tam nebyl. Fotografie ho usvědčili!

Pro ukázku jak vypadala Pařížská ulice 8. nebo 9.května 1945

                                                                                               Jaroslav Doubrava

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama