Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2017 21:12:12

První odhady posílají do finále Pe Pen s Macronem

První odhady posílají do finále Pe Pen s Macronem

Ve skutečnosti bez ohledu na to, zda se dostala Le Penová do druhého kola prezidentské volby, pocity Evropanů, nejen Francouzů jsou rozpolcené. Touží po vládě silné ruky.

 

První odhady posílají do finále Le Pen s Macronem 

Ve skutečnosti bez ohledu na to, zda se dostala Le Penová do druhého kola prezidentské volby, pocity Evropanů, nejen Francouzů jsou rozpolcené. Touží po vládě silné ruky. Skloňuje se např. jméno Angličana Churchilla. Jenže, Churchilla nebo francouzského generála De Gaulla dnes mohou reálně nahradit jenom politici jako je maďarský Orbán či Francouzka Le Penová.                                                                                                      Hysterie vůči Le Penové, že je ztělesněním zla, je zbytečná. Kdyby lidé tohoto typu získali politickou moc, nedošlo by k demontáži demokratického státu, jak křičí ti, kteří jsou dnes u moci. Jenom by následovala daleko přísnější bezpečnostní a protimigrační opatření. Protiliberální (antiglobalizační) agenda by jenom směřovala ke zrušení přebujelé lidskoprávní agendy. Politici jako Orbán či Le Penová, pokud by se dostali k moci v klíčových státech EU, by nakonec neměli potřebu vyvést svůj stát z EU. Neboť EU by díky této politice začala posilovat dosavadní kulturní a bezpečnostní status quo v evropském prostoru.

Po úspěšném zamezení další nelegální migraci a zostření bezpečnostní politiky by lidé tohoto typu nakonec byli po zklidnění situace svým tvrdým pohledem na svět příliš militantní. A byli by při dalších volbách vyhozeni ze sedla stejně jako Churchill v roce 1945, protože válka skončila. Politické strany, které jsou dlouhodobě u moci, se churchillovského trendu obávají, protože nemají na skladě své mutace Churchillů.                                                K churchillizaci evropské politiky ale spíše v nejbližších letech nedojde. Nedochází ještě k natolik vážným signálům destabilizace EU, aby se zmobilizovali voliči k odporu proti současnému bezzubému vedení EU a evropských států. Liberálními iluzemi trpí zhruba polovina evropských voličů. Proto je (žel) čas na straně nelegální islámské migrační vlny.                                                                                                        Jaroslav Doubrava

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama