Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2020 20:15:24

Symbolem českého koronaviru je Hrušínský

Symbolem českého koronaviru je Hrušínský

Setkal jsem se s termínem mediální koronavirus - protipól nebezpečného koronaviru,který se letos stal osudným již několika tisícům lidí ve světě.Mediální koronavirus je nebezpečným projevem lidské zloby, zatrpklosti či zášti,ale i sveřepého lpění....

 

Symbolem českého koronaviru je Hrušínský

Setkal jsem se s termínem mediální koronavirus - protipól nebezpečného koronaviru, který se letos stal osudným již několika tisícům lidí ve světě.

 Mediální koronavirus je nebezpečným projevem lidské zloby, zatrpklosti či zášti, ale i sveřepého lpění na svých politických či kšeftařských představách. Tragédii koronavirové nákazy doplňuje a prohlubuje mediální koronavirus. V „dějinách koronaviru v Čech“ bude jeho čelným představitelem principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský.

Hrušínský tvrdá opatření vlády omezit veřejný pohyb osob i ukončením kulturních představení vnímal nejen jako nepříjemnou, ale nutnou prevenci, a vnímal to jako Babišovský osobní útok na sebe a své divadlo. Plival jed kudy chodil: „Likvidace Divadla Na Jezerce! Likvidace všech nepohodlných. Likvidace malých, fungujících firem. Dnes premiér Bureš a kluk, který zastává funkci ministra zdravotnictví, ohlásili kvůli 38 nemocným lidem s příznaky lehké chřipky zákaz divadelních představení. I v tak malých divadlech, jako je Divadlo Na Jezerce, kam jsme zakoupili a kde používáme dezinfekci a dodržujeme všechny hygienické zásady,“ napsal rozzuřený „herec“ na sociální sítí a kritizoval kroky premiéra Andreje Babiše.

Kolikrát předtím Hrušinský plival kolem sebe po lidech, kteří nesdíleli jeho podivné politické, spíše zcestné, názory. Ale až v tomto případě měl Hrušínský smůlu, že sám sebe usvědčil ze žvástů. Před celým národem se usvědčil, že je střednědobým hlupákem. A ne zrovna malým!

Proto musel s těžkým srdcem po týdnu napsat omluvu, ve které se přiznal: „… Je mi teď jasné, že jsem v nesprávný čas použil nesprávná slova, která mohou být použita jako zbraň. S ohledem na všechny nemocné a na ty, kteří se o ně starají, se za svůj rychle vyřčený výrok omlouvám. V kontextu dnešní situace si uvědomuji jeho nepatřičnost,“ napsal Hrušínský na facebookových stránkách divadla Na Jezerce a dodal: „Jsem si vědom odpovědnosti za slova, která jsem napsal. Nevyjadřoval jsem jimi strach o sebe, ale o své zaměstnance a spolupracovníky. Všechno v posledních letech posuzuji optikou politické situace v naší zemi, také z obavy, že bychom mohli přijít o svobodu, která je pro mě stejně drahá jako moje zdraví….“

Hrušinský se sám přiznává, že vše v posledních letech posuzuje optikou politické situace. Nelze se proto divit, že prezident Miloš Zeman ve svém čtvrtečním projevu 19.3. uvedl: „… Chtěl bych vás vyzvat, abyste se vyhnuli dvěma extrémům. První spočívá v tom, že tuto epidemii budete zlehčovat. Například jakýsi divadelní principál zcela nedávno prohlásil, že koronavirus je jenom lehká chřipka, a kritizoval opatření vlády. Druhý extrém pak spočívá v tom, že propadnete panice a strachu.“

Potrefená husa se ozvala: Na facebooku dal Hrušínský fotografii slov, která prezident před necelými pěti lety napsal do pamětní knihy Divadla Na Jezerce: „Nemáte dotace. A proto jste dobří. Bylo by proto dobré, kdybyste už nějaké dotace dostali,“ stojí v ní napsáno.

Nechápu proč tento zápis do pamětní knihy Hrušínský na facebook dal. Vždyť to nemá nic společného s tím, že je politicky zapšklý, nebezpečný blbec, který nechápe, která bije…Možná proto, aby nás připravil na to, že přestane vyřvávat „Babiš demisi“ a začne škemrat „Babiši dej dotaci“. Upřímně řečeno, na ty prasárny, které jeho divadlo produkuje, by neměl dostat ani korunu!

Jaroslav Doubrava

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama