Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.03.2018 10:09:45 - Nyka

Většinový systém.

Dobrý den.
Zajímá mě Váš názor na potenciální možnost zavedení jednokomorového většinového volebního systému....a případná možnost referenda pro občany otrávené obstrukcemi pidi stran.
Druhá otázka....halal porážky v ČR a kdo tuto hanebnost dovolil/schválil a nechá dál praktikovat?
Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.05.2018 18:52:14 - Jaroslav Doubrava

Dobrý den. Jednokomorový a většinový systém voleb by skutečně vyřadil ty pidistrany, které po volbách mají několik mandátů a přesto si osobují právo vydírat při sestavování vlády a dalším. Nepřekonatelná v tomto směru byla a je KDU-ČSL, ale to víte. Na druhou stranu by to znamenal vznik duálního volebního systému a z toho bych nadšen nebyl. Vezměte si jako příklad poslední volby.                                                                                                     Referenda se stravy bojí, jak se říká, jak čert kříže! Jsem přesvědčen, že možnost referenda jsme měli už dávno mít. Jsou případy, o kterých by nemělo mít možnost rozhodovat necelých tři sta "hlav pomazaných"! Proč byla např. rozbita republika bez možnosti vyjádření se lidí zda to chtějí? Proč se nemohou vyjádřit k tomu, zda souhlasí s vysíláním našich vojáků do střetů v číchsi zájmech? Adt atd.

Plně s Vámi souhlasím pokud jde o zvěrstvo zvané halal porážky. Ani já nemohu pochopit, jak je možné, že to příslušnými orgány není trestáno. To zanedlouho přistoupíme i např. na legalizaci znásilňování? Jaroslav Doubrava