Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2022 14:54:00

Vy jste vyhlásili válku vůči vlastním občanům

Vy jste vyhlásili válku vůči vlastním občanům

Projev na 32. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 14. července 2022 k energetickému zákonu

 Děkuji za slovo. Já jsem vystoupil s faktickou poznámkou. Chtěl jsem už vystoupit k panu ministrovi a k mému panu kolegovi předsedovi hospodářského výboru.

Dámy a pánové, nezlobte se, já vás nikterak nechci urazit. Je to žinantní takhle vystupovat. Když jsem vás poslouchal, to bylo neuvěřitelné. To jsou politické proklamace a žádná fakta. Vy jste vlastně tu hospodářskou válku vyhlásili jako první přece! Vy jste ji vyhlásili emisními poplatky a Green Dealem. Vy jste ji vyhlásili vůči vlastním občanům, kteří to všechno musí zaplatit a zaplatili! Pak přišla krize na Ukrajině a vy jste hrdinně šli do války, vzali jste si prak a šli jste na tank. A jak to dopadlo? Rozstříleli jste vlastní obyvatele!

Podívejte se na ten výsledek, jaký je. Vždyť vy nemáte nic! Nemáte vůbec nic! Vy jste vůbec nic nevyhráli! Vy jste se nikam neposunuli kromě toho, že jste zbídačili polovinu národa! Vy jste přece neudělali nic.

Vy tady politicky proklamujete. Víte, jak se lidé smáli, v 50. letech si vymýšleli verše a vtipy a říkali: Zdeněk Nejedlý říká, postavíme si Prahu novou a hezčí a blíže k Moskvě. A takhle vypadají ty vaše projevy. Naprosto stejné, akorát že ne blíž k Moskvě, ale vy byste to postavili nejraději za Washingtonem!

Vy prostě jste koloniální vláda! Vám nepatří dneska v ruce nic. Jaké zásobníky plynu? Vždyť žádné nemáte! Jakou distribuci plynu? Vždyť žádnou nemáte! Vždyť my jsme se stali absolutní kolonií. Prodáváme elektřinu díky Evropské unii na burzu a kupujeme si ji zpátky šestkrát dráž!

To je vaše válka! Ale ne proti Putinovi, ale proti vlastním občanům. A teď máte strach, co řeknou lidé. Říkáte Putin. Už běžte s tím Putinem... Veřejnost je naštvaná na vás, ne na Putina!

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama