Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.08.2015 13:27:06 - ZOROo

Havel

Na úvod říkám, že mám Havla rád. Myslíte si, ale že by souhlasil s tím, aby si Nadace Václava a Dagmar Havlových Vize 97 a Knihovna Václava Havla účtovali nemalé peníze za použití jeho jména či za prohlídku jeho kanceláře? A souhlasíte s tím vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Sido

Odpověď

17.08.2015 13:40:46 - Jaroslav Foldyna
 Vážený ZOROo,

na úvod já musím říci, že osobnost Václava Havla je pro mne jedno velké zklamání. Proto si ani nedovedu představit, co on by si mohl myslet. Já po zkušenostech s tím, co jsem od Václava Havla slyšel vlastně dnes ani nevím, co je, či není pravda, co chtěl, či nechtěl. Tedy nevím, zda-li by se rozčiloval, či nerozčiloval. Vím, že nechtěl být prezidentem a nakonec prezidentem byl, a nikoli jen jednou. Vím, že nechtěl žádný majetek ani prospěch ze své politiky, ale byla mu vrácena Lucerna, a tím prolomeny Benešovy dekrety. Vím, že říkal, že je humanista, na druhou stranu souhlasil s bombardováním nevinných lidí v Jugoslávii, což paradoxně označil za humanitární bombardování. Proto upřímně nevím, co si o Václavu Havlovi mám myslet a vůbec nevím, co si myslel on.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna