Jaroslav Komínek

  • KSČM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2020 11:07:16

Obnovujeme další vlakové zastávky

Obnovujeme další vlakové zastávky

Od letošního prosince, kdy se mění jízdní řády na železnici, se obyvatelé dvou obcí v okolí Žatce dočkají nových vlakových zastávek. Jedná se o zastávky Žiželice a Holedeček, na trati Chomutov – Lužná u Rakovníka.

Obě tyto zastávky dříve fungovaly, ale byly zrušeny. V Žiželicích vlaky nestavěly 10 let, v Holedečku 13 let. Napravujeme tak špatná rozhodnutí, která učinili minulí představitelé Ústeckého kraje, a splácíme tak dluh našim občanům, kteří mají právo na kvalitní veřejnou dopravu. A tu jim má zajistit právě kraj.
Věříme, že cestující tuto novinku ocení a budou ji využívat. Osobní vlaky na trati Chomutov – Lužná u Rakovníka mají v cílové stanici návaznosti na rychlíky do Prahy. Zároveň se zlepší spojení do obou obcí o víkendu, kdy jezdí méně autobusů. Díky zastavení vlaků nemusí Ústecký kraj zavádět nové autobusové spoje, ušetří peníze a zlepší dopravní obslužnost za minimální náklady.
Obnovení obou zastávek bylo možné po změně dopravce v prosinci 2019, kdy místo Českých drah začala jezdit společnost Die Länderbahn. Tato společnost nasadila moderní motorové jednotky RegioSprinter, díky kterým se podařilo zkrátit jízdní doby tak, aby se stíhalo zastavení v obou těchto zastávkách a zároveň vycházelo křižování vlaků na jednokolejné trati.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama