Jaroslav Kubera

Zemřel dne 20.1.2020 ve věku 72 let
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2010 16:52:14

Je třeba zavést dluhovou daň

Je třeba zavést dluhovou daň

Každý, kdo někomu vyplácí peníze, ať je to sociální dávka, výplata, cokoliv, tak jako banky to dělají se srážkovou daní, tak jedno procento odvede a z toho se bude platit státní dluh, ne, že se zase použije na různé předvolební sliby.

 Doufám, pane předsedající, že jako poslední. Já jen krátce zareaguji na paní senátorku Gajdůškovou, která mě vždycky rozpláče, když tady mluví o tom, že zdravé veřejné finance jsou bytostným zájmem ČSSD. To mi připadá, jako když nájemný vrah přijde do bytu své oběti a předtím, než ji zastřelí, jí popřeje hodně zdraví.

            Já si myslím, že tady nejde jenom, a často se to v Čechách zaměňuje, o deficit, ale jde také o dluh. A já vám garantuji, že jakékoliv zvýšení daní nepomůže nám vůbec nic ani v deficitu, ani ve státním dluhu, protože ony budou všechny opět projedeny.

            Jediným řešením, a to já doufám, že mně paní senátorka podpoří, bude zavedení tzv. dluhové daně, která bude vypadat tak, že z každého příjmu se jedno procento odvede na splátku státního dluhu. Každý, kdo někomu vyplácí peníze, ať je to sociální dávka, výplata, cokoliv, tak jako banky to dělají se srážkovou daní, tak jedno procento odvede a z toho se bude platit státní dluh, ne, že se zase použije na různé předvolební sliby.

            Mimochodem, my jsme tady při tom, když se jednalo o šrotovném, mluvili o tom, že to je nesmysl. Jestliže tomu ještě někdo nevěříte, tak ve Spolkové republice poklesla výroba automobilů o 26 % a v České republice stoupla o 19 %, takže se jasně prokázalo, že to nebyly žádné demagogické řeči.

            A když říká paní senátorka, že odmítáme šetřit na lidech, to je hezká věta, ale on tady zatím nikdo jiný není než lidé a obyvatelé. A jestli tady nebyl pan senátor Schwarzenberg, když se tady mluvilo o tom, že jeho předkové také dávali řezivo jako benefit. Akorát rozdíl byl v tom, že oni neměli žádné dotace, oni to dávali ze svého. Já nevím teď z paměti, kolik se dotují České dráhy ročně, netuším, kolik je to peněz, ale jsou to opravdu velké peníze, takže tam se benefity rozdávají z dotace. Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama